Welcome

събота, 19 декември 2009 г.

ABSOLUT DISCO

В типичната за предпразничните дни "шопинг мания", няма как да не попаднете пред витрината на някой от магазните на Motivi, Palmers, Sisley или Benetton. Всички те са декорирани с елементи от стила на Absolut Vodka- в логиката на диско културата, проповядвана от най-новото попълнение Absolut Disco.

Основните фрагменти на диско културата на Absolut са в сребристи цветове с огледални отблясъци, разпръснати или висящи дискове, визуална препратка към музиката и танца.

Нетрадиционно за функцията на бутилката по принцип, но традиционно за подхода на Absolut, в декорацията на магазините спокойно може да се видят висящите бутилки Absolut disco.

Позиционирането им измежду статичните манекени, в комбинация с разпръснати дискове, сребристи топки и закачливи бляскащи аксесоари с диско елементи, създават едновременно празнично, диско и музикално настроение.

Проекцията е в диско културата и по-конкретно в емблемата на диско културата - диско топката. Точно затова и опаковката на Absolut Disco е с такава визуална препратка. Тя е съставена от точно 1000 стъклени парченца (бутилката от 1л.) и може да бъде закачена някъде и да влезе в ролята на диско топката, позната ни от денс клубовете.

Тенденцията в популяризирането на Absolut Vodka като марка, от доста време насам е насочена към изкуството, модата, лайфстайла като цяло. Absolut Vodka традиционно се свързва с модата, а от две години и буквално.

Инициативата да се вплитат Absolut елементи във витрините на едни от най-популярните модни марки, е съвместен проект на фирма MDL, представител на марките Sisley, Benetton, Max Mara, Palmers, Motivi и др. и Absolut Vodka и вече се превърна в традиция.

Миналата година в представянето на Absolut Limited Edition, а лятото на 2007 година - на Absolut Pears.

Няма коментари: